YARIŞMA KURALLARI

1. Finale kalan projeler ve materyaller 25-26 Haziran 2018 26-27 Haziran 2018’de  Ordu ili Fatsa ilçesi Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesinde sergilenecektir. Bunun için Matematik Projeleri kategorilerindeki katılımcıların ilk 50’ye, Somut Öğretim Materyali kategorilerindeki katılımcıların ilk 100’ye, Dijital Öğretim Materyalli kategorilerindeki katılımcıların ilk 100’e kalması gerekmektedir.
  2. Konaklama, yemek ve yol giderleri katılımcılar tarafından karşılanacaktır.
  3. Fuarda projesi ve materyalleri sergilenen bütün katılımcılar bu ürünlerin MATDER tarafından tanıtım amaçlı kullanılacağını kabul etmiş sayılırlar.  MATDER, eser sahibinin izniyle, fuara katılan bütün proje ve materyalleri sergileme, yayınlama ve arşivleme hakkına sahiptir.
  4. Ticari bir değeri olduğu düşünülen projeler için sergilenmeden önce patent başvurusunda bulunulması önerilir. Bunun için gerekli bilgi www.turkpatent.gov.tr adresinden edinilebilir.
  5. Matematik projelerinin sunumu için hazırlanan posterler ve somut materyaller en geç 24 Haziran 2018 25 Haziran 2018 tarihinde saat 14:00’a kadar Ordu ili Fatsa ilçesi Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesinde kurulacak olan PROMAT Kayıt Masasına ulaştırılmalıdır.
  6. Yazıcı, bilgisayar, pil vb. özel ekipmanlar katılımcılar tarafından temin edilecektir. Fuar Düzenleme Kurulu yalnızca dijital öğretim materyallerinin sergilenmesinden sorumlu olacaktır.
  7. Panolara proje çalışmaları ile ilgili fotoğraf, şekil, grafik ve yazılar, sergiyi gezenlerin kolayca görüp izleyeceği şekilde ve büyüklükte yerleştirilmelidir. Sergi sırasında pano üzerine bazı eklemeler yapmayı isteyebilirsiniz. Bunun için yanınızda yapışkan bant, kalın yazan renkli kalemler ve boş kağıtlar bulundurabilirsiniz. Genel görünüşün sergiyi gezenler üzerinde etkili olacağını unutmayınız.