MATEMATİKÇİLER DERNEĞİ

TÜRKİYE LİSELER ARASI İKİNCİ MATEMATİK YARIŞMASI

Yarışma  her okuldan 3 öğrencinin katılacağı (öğrenciler  9-10-11.sınıflardan  seçilecektir)  3 aşamalı bir matematik yarışmasıdır. Aşağıda her aşama hakkında  detaylı bilgiler bulunmaktadır.

1. AŞAMA  (15 mayıs 2014-saat: 13:00- yer: iktisadi – idari bilimler fakültesi anfi12-anfi 22)

Yarışmaya katılan tüm öğrenciler bireysel olarak sınava girecektir. Sınav çoktan  seçmeli 29 matematik sorusundan oluşur. Sınav süresi 89 dakikadır. Her okuldan  katılan üç öğrencinin puanlarının toplamı okul puanı olarak ilan edilecektir. En yüksek  puanı alan 17 okul takımı ikinci aşamaya katılmaya hak kazanacaktır.

2. AŞAMA (15 mayıs 2014-saat 16:30-yer: M.Gökçen Kapalı Spor Salonu)

Üçer kişiden oluşan 17 okul takımı, takım olarak yarışacaktır. Sınav soru-cevap  şeklinde olup 19 sorudan oluşur. Her sorunun cevap süresi 2-5 dakikadır. En yüksek  puanı alan 7 okul takımıüçüncü aşamaya katılmaya hak kazanacaktır.

3. AŞAMA (16 mayıs 2014-saat:10:00-yer: iktisadi – idari bilimler fakültesi anfi 6)

Bu aşamaya katılan tüm öğrenciler bireysel olarak sınava girecektir. Sınav,  açıklamalı  cevap beklenen 5 sorudan oluşur. Sınav süresi 89 dakikadır. Her okuldan katılan  üç  öğrencinin puanlarının toplamı okul puanı olarak ilan edilecektir.

ÖDÜLLER

• İkinci aşamaya katılıp üçüncü aşamaya geçemeyen okullara ve bunların öğrencileri ile öğretmenlerine teşvik sertifikası,
  • Üçüncü aşamaya katılıp ilk üç dereceye giremeyen okullara ve bunların öğrencileri ile öğretmenlerine başarı sertifikası,
  • İlk üç dereceye giren okullara ve bunların öğrencileri ile öğretmenlerine derece plaketi,
  • İlk üç dereceye giren okulların öğrencilerine tablet bilgisayar hediye edilecektir.

Not:  1. Yarışmacıların 15  Mayıs 2014 Perşembe  sabahı  yapılacak  açılışa katılmaları zorunludur.

2. Yarışmaya katılacak her okulun katılım ücreti öğle yemekleri dahil 80TL’ dir.

3. Yoğun istek üzerine yarışmaya başvuru süresi 06 Mayıs 2014 tarihine kadar uzatılmıştır.