Değerli Matematikçiler ve Matematik Eğitimcileri,

Her yıl matematikçileri, matematik eğitimcilerini,  eğitim uygulamasını yapan öğretmen ve öğrencileri ayrıca kamuda çalışan matematikçileri bir araya getiren Geleneksel Matematik Sempozyumu, Sergi ve Şenliklerinin on üçüncüsü 15 – 17 Mayıs 2014 tarihlerinde Karabük  Üniversitesinin Ev Sahipliğinde“Bilimin Çeliği Matematik” teması ile gerçekleştirilecektir. Sempozyumda  Matematik ve Matematik eğitimi ile ilgili bildirilere, posterlere, sergilere ve atölye çalışmalarına yer verilmektedir. Kurullarının oluşturulmasında bu durum dikkate alınmıştır. Ayrıca sempozyum boyunca “Matematikçiler Derneği Türkiye Liseler Arası İkinci Matematik Yarışması” ve “2014 Matematikçiler Derneği Satranç Turnuvası” yapılacaktır.

Sempozyumda  yer alacak davetli konuşma, bildiri, poster, panel ve benzeri etkinlikler aracılığıyla matematik ve matematik eğitimi alanındaki son gelişmeleri sizlerle paylaşmayı amaçlamaktayız.

Yeni yılın sizlere sağlık, mutluluk ve başarı getirmesi temennileri ile sempozyuma katılımınızı bekler, sempozyumda buluşmak dileğiyle sevgi ve saygılarımızı sunarız.

Prof. Dr. Ömer AKIN
Matematikçiler Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı