Değerli Matematikçiler ve Matematik Eğitimcileri,

Her yıl matematikçileri, matematik eğitimcilerini,  eğitim uygulamasını yapan öğretmen ve öğrencileri ayrıca kamuda çalışan matematikçileri bir araya getiren Geleneksel Matematik Sempozyumu, Sergi ve Şenliklerinin ondördüncüsü  14 – 16 Mayıs 2015 tarihlerinde Niğde  Üniversitesinin Ev Sahipliğinde, Kanatlandıran Matematik” teması ile gerçekleştirilecektir. Sempozyumda Matematik ve Matematik eğitimi ile ilgili bildirilere, posterlere, sergilere ve atölye çalışmalarına yer verilmektedir. Kurullarının oluşturulmasında bu durum dikkate alınmıştır. Ayrıca sempozyum boyunca “Matematikçiler Derneği Türkiye Liseler Arası Üçüncü Matematik Yarışması” ve 2015 Matematikçiler Derneği Satranç Turnuvası” yapılacaktır.

Sempozyumda yer alacak davetli konuşma, bildiri, poster, panel ve benzeri etkinlikler aracılığıyla matematik ve matematik eğitimi alanındaki son gelişmeleri sizlerle paylaşmayı amaçlamaktayız.

Yeni yılın sizlere sağlık, mutluluk ve başarı getirmesi temennileri ile sempozyuma katılımınızı bekler, sempozyumda buluşmak dileğiyle sevgi ve saygılarımızı sunarız.

Prof. Dr. Ömer AKIN

Matematikçiler Derneği